Gulasz z soczewicy i komosy ryżowej Carlota Organic BIO, 425g
Duszona soczewica z komosą ryżową to najbardziej zbilansowane danie marki. Mimo prostego składu, zawiera mnóstwo mikroelementów. Ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, jest źródłem białka i błonnika. A co najważniejsze, jest bardzo smaczne.
Gotowe dania Calota Organic są gotowane na wolnym ogniu z roślinami strączkowymi, zbożami i świeżymi warzywami. To oryginalne dania, które zachowują smak tradycyjnych receptur. Gulasze Carlota Organic mają starannie dobrane wartości odżywcze.
Składniki:
Soczewica* 59%, pomidory* 11%, cebula* 8,5%, marchew* 6,4%, papryka* 6,4%, komosa ryżowa* 4,3%, oliwa z oliwek* 3%, grzyby shiitake 0,4%, czosnek 0,4% (czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól, przyprawy 0,1%.
*Pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 362,4 kJ / 86,1 kcal
Tłuszcz 3,5g
w tym kwasy nasycone 0,4g
Węglowodany 9,7g
w czego cukier 1,9g
Białko 3,9g
Sól 0,5g
Alergeny:
Brak
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Producent
Via Organica, S.L. C/ La Farola
6. 46138 Rafelbunyol, Valencia