Ciastka kokosowe - bez dodatku cukru, bez glutenu Malu Food, 100g
Linia ciastek „MALU FOOD” przeznaczona jest dla osób, które nie tolerują glutenu i nie chcą rezygnować z przyjemności słodkiego w ciągu dnia;-) Ciastka wytwarzane są wyłącznie na oleju kokosowym eliminując olej palmowy oraz tłuszcze uwodornione. Olej kokosowy sprowadzany od certyfikowanych dostawców w celu zachowania jak najwyższej jakości. Do ciastek w celu nadania im słodkiego smaku dodawany jest maltitol, który jest pozyskiwany z surowców naturalnych i ma niski indeks glikemiczny.
Składniki:
mąka kukurydziana, olej kokosowy, skrobia kukurydziana, substancja słodząca syrop maltitolowy, wiórki kokosowe 6%, skrobia ziemniaczana.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2379 kJ/572 kcal
Tłuszcze: 40,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 39,1 g
Węglowodany: 52,5 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 2,6 g
Sól: 0,03 g
Alergeny:
Brak
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu.
Producent:
Healthy Cookie Aneta Zamłyńska-Kowal
Bystrzyca 86
20-258 Bystrzyca