vEGGs Omelette - roślinny zamiennik jajek Cultured Foods, 180g

LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
8
Jednostka podstawowa:
szt
Kod CN:
21069098
Kod kreskowy:
5907222657423
Gramatura:
180g
Data przydatności do spożycia:
2023-01-30
Data planowanej dostawy:
30-11-2021
CECHY
OPIS PRODUKTU

vEGGs Omelette - roślinny zamiennik jajek Cultured Foods, 180g

vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGsz wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstawdo piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.

- Odpowiednik 15 wegejajek
- Wegański
- 100% naturalne składniki
- Bez glutenu i innych alergenów
- Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności

Sposób przygotowania:
Użyj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.

Przygotowanie jednego wegejajka:
Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.

vEGGecznica:
Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i
rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.

Omlet, quiche, zapiekanki:
Dodanie mleka lub śmietany nie jest zalecane.

Składniki:
Mąka z grochu, koncentrat białka grochowego, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, sól czarna himalajska, naturalne substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwnik naturalny: karoteny roślinne, aromat naturalny.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1438 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
Kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 46 g
Cukry: 2 g
Białko: 24 g
Sól: 2,3 g
Błonnik: 19 g

Alergeny:
Brak

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Temperatura: 5°-25°C Wilgotność: < 75%

Producent:
NEWFOOD Brian McWhorter Company,
ul. Raszyńska 22B
05-500 Piaseczno

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ!

vEGGs – nie tylko dla wegan i alergików
Dzięki vEGGs przygotujesz jajeczne dania i wypieki uwielbiane i serwowane na całym świecie, w wersji przyjaznej dla wegan i alergików: jajecznicę, omlet, quiche, frittatę, zapiekankę, naleśniki, brownie, muffinki i wiele innych! vEGGs to jednak niezbędnik w każdej kuchni, ze względu na wygodę stosowania. Mają długi termin przydatności i możesz je po prostu trzymać w szafce, oszczędzając miejsce w lodówce.

100% natury płynącej z roślin
W Cultured Foods nie używa się sztucznych dodatków do żywności. Wszystkie produkty w tym vEGGs, stworzone są w 100% z naturalnych składników pochodzenia roślinnego. vEGGs mają tzw. „czystą etykietę”, a ich skład to: mąka i białko z grochu, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, czarna sól himalajska, naturalne składniki zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), karoteny roślinne i naturalny wegański aromat.

“Jajka” przyjazne środowisku i zwierzętom
Używając vEGGs do dań jajecznych, pieczenia i gotowania, oddziałujesz korzystnie na naszą planetę i nie krzywdzisz zwierząt. Produkcja vEGGs zużywa mniej energii i wody niż produkcja jaj kurzych i powoduje mniejsze zanieczyszenie. W procesie produkcji vEGGs nie cierpi żadne zwierzę.


W grochu siła!
Groch to bazowy składnik vEGGs Omelette, który zapewnia mu odpowi

Sprawdź nasze Bestsellery!

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na stewiarnia@stewiarnia.pl
by SolEx B2B