vEGGs Omelette - roślinny zamiennik jajek Cultured Foods 180g

LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
Jednostka podstawowa:
szt
Kod CN:
21069098
Kod kreskowy:
5907222657423
Minimum logistyczne:
180g
Data przydatności do spożycia:
2025-12-26
CECHY
OPIS PRODUKTU

vEGGs Omelette - roślinny zamiennik jajek Cultured Foods, 180g

vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGsz wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstawdo piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.

- Odpowiednik 15 wegejajek
- Wegański
- 100% naturalne składniki
- Bez glutenu i innych alergenów
- Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności

Sposób przygotowania:
Użyj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.

Przygotowanie jednego wegejajka:
Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.

vEGGecznica:
Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i
rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.

Omlet, quiche, zapiekanki:
Dodanie mleka lub śmietany nie jest zalecane.

Składniki:
Mąka z grochu, koncentrat białka grochowego, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, sól czarna himalajska, naturalne substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwnik naturalny: karoteny roślinne, aromat naturalny.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1438 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
Kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 46 g
Cukry: 2 g
Białko: 24 g
Sól: 2,3 g
Błonnik: 19 g

Alergeny:
Brak

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Temperatura: 5°-25°C Wilgotność: < 75%

Producent:
Cultured Foods Sp. z o.o.
ul. Ignacego Mościckiego
124-110 Puławy

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ!

vEGGs – nie tylko dla wegan i alergików
Dzięki vEGGs przygotujesz jajeczne dania i wypieki uwielbiane i serwowane na całym świecie, w wersji przyjaznej dla wegan i alergików: jajecznicę, omlet, quiche, frittatę, zapiekankę, naleśniki, brownie, muffinki i wiele innych! vEGGs to jednak niezbędnik w każdej kuchni, ze względu na wygodę stosowania. Mają długi termin przydatności i możesz je po prostu trzymać w szafce, oszczędzając miejsce w lodówce.

100% natury płynącej z roślin
W Cultured Foods nie używa się sztucznych dodatków do żywności. Wszystkie produkty w tym vEGGs, stworzone są w 100% z naturalnych składników pochodzenia roślinnego. vEGGs mają tzw. „czystą etykietę”, a ich skład to: mąka i białko z grochu, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, czarna sól himalajska, naturalne składniki zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), karoteny roślinne i naturalny wegański aromat.

“Jajka” przyjazne środowisku i zwierzętom
Używając vEGGs do dań jajecznych, pieczenia i gotowania, oddziałujesz korzystnie na naszą planetę i nie krzywdzisz zwierząt. Produkcja vEGGs zużywa mniej energii i wody niż produkcja jaj kurzych i powoduje mniejsze zanieczyszenie. W procesie produkcji vEGGs nie cierpi żadne zwie

Sprawdź nasze Bestsellery!

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na stewiarnia@stewiarnia.pl
© SolEx B2B