Pasta z batatów z oliwą z oliwek exv Iorgos, 185g
Pasta z batatów Z oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia doskonale pasuje na kanapki przygotowywane na odżywcze śniadania. Idealnie komponuje się z różnymi rodzajami pieczywa. Idealnie sprawdzi się również jako dip do warzyw.
Składniki:
gotowana ciecierzyca 38% (ciecierzyca, woda), bataty 20%, woda, marchew, cebula, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, sok z cytryn, czosnek, suszony rozmaryn.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 582 kJ/ 139 kcal
Tłuszcz 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 14 g
w tym cukry 2,1 g
Błonnik 3,1 g
Białko 3 g
Sól 0,9 g
Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, selera, soi, orzeszków ziemnych i sezamu.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +2C do +24C. Pp otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent:
Dameco Sp. z o.o.
ul. Grochowska 207/106
04/077 Warszawa