Panierka z ciecierzycy Vitko, 500g
Panierka z obrobionej termicznie ciecierzycy to bezglutenowa opcja do panierowania mięsa, ryb, tofu i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup i sosów
Panierka to jest niesamowity produkt o delikatnym orzechowym posmaku, całkowicie pozbawiony smaku grochu. Jest to zdrowa alternatywa dla klasycznej bułki tartej. Nie zawiera alergenów i konserwantów. Jest źródłem wapnia, cynku, potasu, magnezu, fosforu i żelaza, zawiera dużą ilość błonnika, aminokwasów oraz węglowodanów złożonych. Ma dużo witaminy B 6, bez której układ odpornościowy nie może funkcjonować.
Składniki:
ciecierzyca poddana obróbce termicznej, woda
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1079 kj / 258 kcal
Węglowodany 36,6g
w tym cukry 9,2g
Tłuszcz 3,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Błonnik 0g
Białko 17,8g
Sól 0,58g
Alergeny:
Brak
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, wilgotność do 60%.
Producent:
Unikomplet Sp. z o.o.
Ksawerów 3, 02-656 Warszawa
Polska