Mieszanka na bezglutenowe Brownie, Celiko 300g
Pyszne Ciasto Brownie bezglutenowe Celiko. -znakomity, czekoladowy smak -odpowiedni dla wegan -łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 30 minut -produkt bezglutenowy (PL-064-093) Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%) - 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa)-4%, błonnik kakaowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: | 1547 kJ / 365 kcal |
Tłuszcz: | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
Węglowodany: | 81 g |
w tym cukry: | 52 g |
Błonnik | 6,0 g |
Białko: | 3,9 g |
Sól: | 0,48 g |
Alergeny:
Soja
Może zawierać mleko i produkty pochodne.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska