Mąka łubinowa ze słodkich odmian łubinu BIO Coco Farm, 250g
Mąka ekologiczna wytwarzana jest ze słodkich nasion łubinu. Surowiec pochodzi z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się sztucznych nawozów i pestycydów. W rolnictwie ekologicznym stosuje się również płodozmian, który zapobiega sterylizacji ziemi. Łubin nie jest modyfikowany genetycznie. BIO mąka lubion jest produktem naturalnym, a sama roślina znana jest na naszych ziemiach od pokoleń. Do czego stosować mąkę lubion i na jakiej diecie?
Mąka łubinowa używana do gotowania
Mąka z nasion łubinu jest naturalnie bezglutenowa i stanowi alternatywę dla mąki pszennej w różnego rodzaju wypiekach. Z mąki łubinowej można przygotować nie tylko chleb i naleśniki, ale także ciasteczka i makarony. Posiada właściwości wiążące i przedłuża świeżość produktów. Dodatkowo poprawia wartość odżywczą potraw.
Mąka łubinowa w dietach niskowęglowodanowych
Ten rodzaj mąki nadaje się do stosowania w dietach ograniczających węglowodany, takich jak keto lub LCHF. Mąka łubinowa zawiera tylko 12g węglowodanów na 100g produktu. Sprawdzi się również dla osób na diecie o niskim indeksie glikemicznym (IG=15). Mąka łubinowa zawiera duże ilości białka i błonnika, dzięki czemu jest doskonałym dodatkiem do diet sportowców i odchudzających.
Składniki:
100% mąka z prażonych słodkich nasion łubinu BIO
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1209 kJ/288 kcal
Tłuszcz 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 3,5 g
Błonnik 20 g
Białko 34 g
Sól 0,1 g
Alergeny:
Zawiera orzechy. Może zawierać: orzeszki ziemne,nasiona sezamu, łubin.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu.
Producent:
COCO FARM Sp. z o.o.
ul. gen. Okulickiego 7/9
05-500 Piaseczno