KETOLADA - czekolada słodzona erytrytolem bez dodatku cukru, 100g

LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
16
Jednostka podstawowa:
szt
Kod CN:
18063290
Kod kreskowy:
5904365084000
Minimum logistyczne:
100g
Data przydatności do spożycia:
2025-11-07
CECHY
OPIS PRODUKTU

KETOLADA - czekolada słodzona erytrytolem bez dodatku cukru 100g

Czekolada dwuskładnikowa (kakao i erytrytol) zawierająca min. 60 % masy kakaowej. Bez dodatku cukru. Bez konserwantów, emulgatorów, barwników, aromatów.
Ketolada to czekolada dla osób, które unikają cukru w swojej diecie oraz zwracają szczególną uwagę na składniki zawarte w produkcie spożywczym.
Nazwa KETOLADA stworzona jest z myślą o osobach stosujących styl żywienia jakim jest dieta ketogeniczna, czy też inaczej nazywana jako dieta ketogenna, która jest jedną z wielu diet niskocukrowych. Dzięki substancji słodzącej jaką jest bezkaloryczny erytrytol smakuje także dzieciom, ponieważ jest na tyle słodka, że sprawia wrażenie jakby była słodzona cukrem, a erytrytol nie powoduje próchnicy ponieważ nie jest fermentowany przez bakterie występujące w jamie ustnej.

Składniki:
Masa kakaowa, substancja słodząca: erytrytol (E968) (40%), masło kakaowe.
Zawiera min. 60% kakao.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1718 kJ / 417 kcal
Tłuszcz: 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27g
Węglowodany: 44g
w tym cukry: 0,8g
Białko: 4,6g
Sól: 0,02g

Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, soi oraz mleka

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Producent:
ADAKA sp. z o.o.
Północna 15-19
54-105 Wrocław Polska

Sprawdź nasze Bestsellery!

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na stewiarnia@stewiarnia.pl
© SolEx B2B