Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa Helpa BIO, 200g
Komosa ryżowa (quinoa), amarantus, proso, rodzaje pszenicy: płaskurka, samopsza i orkisz - to stare odmiany zbóż, które ze względu na bogactwo składników odżywczych i mineralnych przeżywają obecnie swój renesans. Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa Czary Mamy BIO to mieszanka komosy ryżowej i prosa. Jeżeli jesteś zainteresowany kaszkami ze starych odmian pszenicy zapoznaj się z produktem Manna Dawnych Zbóż Czary Mamy BIO. Komosa ryżowa inaczej zwana quinoa to produkt uznany przez FAO (Organizację ds. Wyżywienia i Rolnictwa Narodów Zjednoczonych) jako żywność o „wysokiej wartości odżywczej". Mimo, iż jest rośliną liściastą, ze względu na swoje wartości odżywcze, zaliczana jest do zbóż. Quinoa uchodzi za kopalnię białka, nie zawiera glutenu i jest lekkostrawna, poleca się ją osobom uczulonym na pszenicę. Komosa ryżowa tak samo jak amarantus wywodzi z się z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od przeszło 5000 lat. Nazywana jest złotem Inków, bowiem kryje w sobie prawdziwe bogactwo niezbędnych do zachowania zdrowia, urody i sił witalnych składników odżywczych.
Składniki:
kaszka z komosy ryżowej białej ekologiczna (70%), kaszka jaglana ekologiczna (20%), mąka jaglana ekologiczna (10%).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1517,2kJ /359kcal
Tłuszcz 4,95 g
w tym kwasy nasycone 0,48g
Węglowodany 63,8g
w tym cukry 1,27g
Błonnik pokarmowy 7,76g
Białko 11,9g
Sól 0,00g
Alergeny:
zboża zawierające gluten
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
HELPA
Kineskopowa 1D
05-500 Piaseczno