Brownie z kakao i cukrem kokosowym Zdrowo Namieszane BIO, 290g
Mocno czekoladowe, wilgotne, przepyszne brownie bez glutenu. Ciasto ma dobrą konsystencję, a smak gryki nie jest ani trochę wyczuwalny. Nikt nie domyśli się nawet, że jest to ciasto bezglutenowe. Bardzo dobry produkt dla wszystkich osób, które starają się ograniczać spożycie białej mąki.
Składniki:
cukier kokosowy (37%)*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku (9%)*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady (7%)*(cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1818 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 25 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3 g
Węglowodany 46 g
w tym cukry 24 g
Błonnik 2,4 g
Białko 4,4 g
Sól 0,3g
Alergeny:
Brak
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Biovana Sp. Z O.O.
Jelitkowska 33
80-342 Gdańsk