Błonnik jabłkowy BioQlinar, 150g
Bezglutenowy i wegański dodatek kulinarny do potraw, stosowany w celu zagęszczenia zup i sosów, usztywnienia dżemów, marmolad i kremów, wydłużenia okresu świeżości wypieków.
Zalety błonników
Błonnik pokarmowy to zespół substancji wchodzących w skład ścian komórkowych roślin, który charakteryzuje się tym, że nie jest trawiony ani wchłaniany w przewodzie pokarmowym człowieka. Po spożyciu wchłania wodę i pęcznieje, wypełniając żołądek i zmniejszając poczucie głodu, dzięki czemu zapobiega tyciu. Reguluje pracę jelit. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z toksyn i metali ciężkich. W kuchni mikronizowany błonnik pomaga zagęścić potrawy, utrzymuje wilgoć w wypiekach, usztywnia kremy i sosy.
Składniki:
mikronizowane skórki i pestki z jabłek bio
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1213 kj / 290 kcal
Tłuszcze 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 38,3 g
w tym cukry 15,8 g
Błonnik 51,3 g
Białka 4,5 g
Sól 0,002 g
Alergeny:
Brak.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
AG Feeding Sp. z o.o.
Paczewo 13,
83-340 Sierakowice