Malina liofilizowana w czekoladzie bezglutenowa Super Fudgio BIO, 50g
Malina liofilizowana w czekoladzie BIO od Super Fudgio to produkt oparty o surowiec z kokosa, w którego składzie nie znajdziemy glutenu, za to aż 89,5% stanowi pyszna czekolada (zawarta w niej masa kakaowa to minimum 50%). Kolejne 10% to malina liofilizowana. Optymalną słodkość uzyskano przez zastosowanie w produkcie zdrowszego od tradycyjnego cukru trzcinowego. Wszystkie surowce pochodzą ponadto z ekologicznych upraw. Malina liofilizowana w czekoladzie BIO świetnie sprawdzi się u osób, które unikają w swojej diecie glutenu. Po produkt chętnie sięgną także wegetarianie, weganie i osoby uczulone na produkty mleczne, a to dlatego, że nie ma on w swoim składzie ani mleka, ani laktozy.
Składniki:
czekolada 89,5% (Cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), tłuszcz kakaowy*, malina liofilizowana* 10%, substancja glazurująca (syrop glukozowy*, guma arabska*, olej słonecznikowy*)
masa kakaowa w czekoladzie min. 50%*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2235 kJ / 536 kcal
Tłuszcz 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 24 g
Węglowodany 47 g
w tym cukry 39 g
Błonnik 8,8 g
Białko 4,3 g
Sól 0,26 g
Alergeny:
Orzechy, Soja i produkty pochodne
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
Me gusto Sp. z o.o.
ul. Loteryjki 46D
01 - 937 Warszawa, Poland