Czekolada gorzka 70% kakao nadziewana cytrynowa Terravita, 95g

LOGISTYKA I CECHY
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
20
Jednostka podstawowa:
szt
Kod kreskowy:
5900915024144
Minimum logistyczne: szt
1 szt
Data przydatności do spożycia:
2020-09-30
OPIS PRODUKTU
To czekolada, w której goryczka kakao została przełamana cytryną czego efektem jest poczucie przyjemnego kwaśnego orzeźwienia. Dzięki teu zabiegowi osobom, które obawiają się mocnego smaku kakao, łatwiej będzie się z nim oswoić. Gorzka czekolada to spora porcja energii potrzebnej podczas nauki, pracy, czy zabawy. Czekolada poprawia nastrój, dodaje energii, likwiduje zmęczenie. Naukowcy, badając skład kakaowych ziaren, odkryli w nich wiele cennych dla zdrowia substancji. A ich zawartość jest największa właśnie w gorzkiej czekoladzie. Ze względu na prozdrowotne właściwości gorzkiej czekolady, Minister Zdrowia dopuścił jej sprzedaż w sklepikach szkolnych. Oto dlaczego warto od czasu do czasu zjadać kilka kostek gorzkiej czekolady. • Pomaga w myśleniu, poprawia koncentrację i pamięć (dzięki zawartości pirazyny). • Dodaje energii, którego źródłem są węglowodany, ale także magnez, potas i żelazo • Zapobiega miażdżycy i zakrzepom (dzięki bardzo dużej zawartości flawonoidów, które hamują procesy utleniania "złego" cholesterolu, chroniąc przed miażdżycą i nowotworami. Poza tym flawonoidy pomagają zwalczyć infekcje, regulują właściwe napięcie mięśni i naczyń krwionośnych oraz "pilnują", żeby płytki krwi nie zlepiały się, zapobiegając tworzeniu się zakrzepów i udarowi mózgu. • Wzmacnia serce oraz opóźnia proces starzenia. Zawarte w ziarnie kakaowym polifenole obniżają ciśnienie krwi i zapobiegają zawałowi serca. • Filtruje nerki i łagodzi kaszle dzięki zawartości teobrominy. Teobromina zawarta w czekoladzie pobudza pracę nerek i jako łagodny środek moczopędny znakomicie je oczyszcza. Dodatkowo odkryto, że substancja ta łagodzi kaszel Podsumowując, czekolada to prosty sposób na dobre samopoczucie, poprawę nastroju, porcję energii, pobudzenie organizmu do działania, a także – co jest niezmiernie ważne – czekolada ma niesamowity smak! Zdrowie i przyjemność – w jednym! Smacznego!
SKŁAD PRODUKTU
WARTOŚCI ODŻYWCZE
ALERGENY
Składniki:
czekolada: miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi); ekstrakt wanilii.
Masa kakaowa minimum 70 %
Nadzienie: cukier, tłuszcz roślinny (palmowy), serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone,
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2300 kJ/ 553 kcal
Tłuszcz 37g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21g
Węglowodany 46g
w tym cukry 42g
Białko 5,3g
Sól 0,13g
Może zawierać zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień), orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe i orzechy nerkowca.
Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.
Zgłoś błędne dane produktu